Les mostres de solidaritat amb el setmanari francès: “#JeSuisCharlie”

Ninotaires, espais d’humor i usuaris de les xarxes socials han llançat missatges de condol i han volgut recordar la importància del treball dels ninotaires.

El lema "JeSuisCharlie" s'ha estès a la xarxa entre els missatges de suport al setmanari.

El lema “JeSuisCharlie” s’ha estès a la xarxa entre els missatges de suport al setmanari.

Mitjans de comunicació i persones anònimes d’arreu del món han volgut mostrar el seurebuig a l’atac que ha patit el setmanari satíric francés “Charlie Hebdo” i la seva solidaritat amb els treballadors. A través de les xarxes socials han llançat missatges amb l’etiqueta#JeSuisCharlie després que “Charlie Hebdo” es convertís en un dels temes més comentats a tot el món a Twitter.

Sobre un fons negre, en senyal de dol, a molts missatges s’hi pot llegir “Je suis Charlie”, “Jo sóc Charlie”, la frase amb què s’han canalitzat les mostres de condol per l’atemptat mortal.

Des de França, el dibuixant de “Le Monde”, “Plantu”, ha fet una il·lustració d’urgència per mostrar la seva solidaritat amb el setmanari i els seus treballadors.

I des d’Austràlia, el dibuixant Dave Pope, ha recordat els seus col·legues morts amb una il·lustració que s’ha escampat ràpidament a les xarxes socials amb un missatge que ho diu tot: “Ell va dibuixar primer”.

D’altres han optat per homenatjar el treball del setmanari i dels seus ninotaires recordant vinyetes memorables, com aquesta que diu “L’amor és més fort que l’odi” i que el setmanari va publicar el 2011 després de ser víctima d’un atemptat per publicar en portada Mahoma convertit en redactor en cap de la publicació per un dia.

A casa nostra, el programa d’humor satíric de TV3 “Polònia” ha fet el següent tuit:

La directora d’“El Jueves”, Mayte Quílez, ha dit que no hi ha paraules per condemnar l’atemptat contra els treballadors de “Charlie Hebdo”. La notícia de l’atac els ha agafat en ple consell de redacció de la revista i, segons ha dit, han quedat en estat de xoc. El dibuixant KAP, pseudònim de Jaume Capdevila, ha fet una vinyeta de condol i ha signat afegint-hi dues llàgrimes.

També la revista “Mongolia” s’ha solidaritzat amb “Charlie Hebdo” i ha reproduït a la seva pàgina web una caricatura sobre Mahoma. L’editor de la publicació, Gonzalo Boye, considera l’atac “una aberració” i ha advertit que pensen difondre les imatges per les quals els seus companys francesos “han estat assassinats”. “No podem espantar-nos per aquests fets, sinó que hem d’estar disposats a reflectir sempre la llibertat d’expressió”.

Mentrestant, el web del setmanari francès “Charlie Hebdo” ha tenyit de negre la seva portada amb el missatge “”Je suis Charlie” i enllaça amb cartells en totes les llengües amb aquest missatge traduït.

Article publicat al 324.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s