Camacho a Mas: “Serà el responsable de la frustració col·lectiva”

La líder del PPC, Alicia Sánchez Camacho, en la segona jornada del debat de política general.

La líder del PPC, Alicia Sánchez Camacho, en la segona jornada del debat de política general.

La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha presentat Mas com un president fracassat, “dèbil i esgotat”, atrapat en la cruïlla que li plantegen l’ANC i ERC, i abocat a acabar la legislatura precipitadament. Camacho ha dit que Mas “es va presentar com a timoner de la nau i està acabant en naufragi”, i l’ha culpat de dur “rumb de col·lisió”, cosa que necessàriament acaba amb el “xoc de trens”.

Camacho ha acusat Mas d’enganyar els catalans prometent-los una consulta il·legal i “fent-los somiar amb Ítaca”, i ha vaticinat:

” El 9-N serà el responsable de la frustració col·lectiva. Decebrà els que ha impulsat a unes expectatives a favor de l’independentisme i haurà de gestionar aquesta frustració col·lectiva, i també la dels que no volíem un trencament.”

Segons ha dit, fins i tot Alex Salmond ha dit que Catalunya no és Escòcia perquè ells han pactat una consulta, i el govern català no ho ha fet.

La líder popular ha acusat Mas de canviar molt en molt poc temps, des de les seves posicions més allunyades del sobiranisme fins a liderar el procés, i ha deslegitimat el clam de la gent a la V, recordant que “la política no es fa al carrer, sinó aquí” i que “el carrer no canvia drets”.

Sánchez-Camacho ha recorregut a l’hemeroteca per llegir unes declaracions de Mas en què considerava l’independentisme un opció “frustrant”. I ha sentenciat que ara Mas “té diversos problemes. Un d’ells és que ha anat massa lluny.”

I mostrant a l’hemicicle un paper amb un gràfic, ha indicat que la meitat de les lleis aprovades per Mas han estat per apujar impostos i que mentre uns treballen d’altres es dediquen a la independència.

La corrupció i el “cas Pujol”

Camacho ha atacat Mas dient que ha estat “designat per un evasor fiscal”, però que 35 anys després s’arribat a la següent realitat:

“El catalanisme polític ha mort”, ha sentenciat.

La líder del PPC ha dit que la transparència que va prometre a l’inici de la legislatura s’ha acabat fent realitat, però no de la mà del seu executiu, sinó de la confessió de l’expresident Jordi Pujol i Soley. I ha considerat que “des d’aquest prisma s’entén la pressa per tenir una Hisenda pròpia i paradisos fiscals propis”.

“Jo vull recuperar la Catalunya de la infantesa, en la qual no hi havia tensió, en la qual no hi havia un president que portés endavant el desafiament més important de la nostra història”, ha dit sobre el seu desig de futur per al país.

Mas: “El catalanisme està més viu que mai”

Mas li ha respost que ell no ha estat nomenat per una persona, sinó per les urnes, i quatre vegades. “A mi no m’escull una persona, m’elegeixen centenars de milers de persones perquè, si no, no seria el president de Catalunya.”, ha dit.

El president també s’ha sorprès de la sentència de Camacho sobre el catalanisme polític: “No entenc d’on treu que el catalanisme polític ha mort, perquè jo el passat 11 de setembre el vaig veure més viu que mai”. Segons Mas, el que els passa és que “vostès no estan acostumats a aquest catalanisme”, sinó que estan acostumats a un catalanisme que buscava també el bé per a l’Estat, un Estat que ha resultat que no els respecta. “I nosaltres som com som”, ha conclòs.

Mas tampoc no ha perdonat a la líder del PP endevini el que vol Catalunya. “S’atreveix a dir que els catalans no volen independència, deu tenir una capacitat intel·lectual tan gran que encara no la devem haver descobert… Jo no m’atreveixo a dir que la volen, però sí que ho vull consultar”.

El president ha respost a Camacho, sobre el balanç dels impostos i les lleis aprovades, que “no ens podem estrangular i alhora preguntar-nos per què ens ofeguem”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s