Homs: “El govern treballarà per la unitat amb els fets”

Francesc Homs, conseller de la Presidència.

Francesc Homs, conseller de la Presidència.

Es mantindrà la unitat dels partits pro consulta? Aquesta és la pregunta que plana sobre el Parlament des de la crida dels organitzadors de la V de la Diada, i la qüestió que una vegada i una altra els periodistes li han traslladat al conseller de la Presidència, Francesc Homs, a poques hores que arrenqui un debat de política general que es preveu intens i decisiu. Homs els ha respost que confia que la unitat sí que sobreviurà al debat i ha afirmat que el govern ho posarà tot de la seva part perquè sigui així.

En una roda de premsa posterior a la reunió de govern -que s’ha avançat precisament pel debat de política general-, el portaveu ha assegurat:

“El govern treballarà per la unitat amb els fets.”

Fets, no paraules, com deia aquell lema de Montilla. Perquè segons ha volgut subratllar Homs, el que compta al final són els fets, al marge de les anades i vingudes de les declaracions d’uns i altres. Per això, el portaveu ha dit que no volia comentar ni entrar a valorar l’última enganxada dialèctica entre els líders d’Unió i d’ERC. Després de la sèrie de tuits de Duran contra Junqueras d’aquest cap de setmana, en què el líder democristià ha retret al president d’ERC “els disbarats” que ha dit en una entrevista on apostava per la desobediència, Homs ha reiterat que la unitat del bloc pro consulta és sòlida i que el govern pensa que es mantindrà després d’aquesta setmana:

“Les coses a la vida s’han de demostrar de manera continuada. Pel que fa al que està a l’abast del govern, procurarem fer perquè aquesta unitat continuï. Crec que serà així.”

I és que, segons el portaveu, “sempre hi ha moltes expressions i moltes discussions perquè l’acord es construeix amb aportacions de tots”, cosa que a parer seu confirma que hi ha una base comuna que es continuarà mostrant aquesta setmana.

Finalment, Homs s’ha remès al que ha viscut en els últims temps i ha llançat un nou missatge per convidar a l’optimisme:

“L’experiència dels últims anys en la política catalana és que sembla que tot hagi d’esquinçar-se, i al final hi ha un acord.”

Ara bé, el portaveu ha avançat ben poca cosa sobre com pensa el govern fomentar aquesta unitat, tot indicant que “dependrà de tots” i que fer-ho seria “posar deures als altres”.

Igualment, Homs no ha avançat res sobre el discurs del president Mas en el debat de política general, més enllà d’afirmar que serà un discurs “transcendent i a l’alçada d’un moment transcendent”.

El tuit del PP i els SMS de Moragas

El tuit del PP del Masnou amenaçant Mas i els SMS de Moragas a María Victoria Álvarez animant-la a fer esclatar el “cas Pujol” també han estat presents a la roda de premsa. Homs ha qualificat d‘”inquietant” que aquest tipus de missatges “vinguin d’un partit que governa a l’estat espanyol” i per això ha considerat l’amenaça “doblement o triplement greu”.

Homs ha assenyalat que, políticament, el govern espera que el PP prengui mesures, i que judicialment la Generalitat no es mantindrà indiferent perquè s’ha amenaçat el president del país.

Segons el portaveu, hi ha algun tipus d’intencionalitat, ja que, segons ha dit, “és difícil pensar que aquestes coses passen perquè sí”. I ha acabat ironitzant que “la gent legal que diu que són” faci això.

Pel que fa als missatges intercanviats entre el cap del gabinet Rajoy i l’exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Homs ha considerat que la “connivència” que demostren “no és normal en un estat de dret” i que fa “molta angúnia saber que passen aquestes coses”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s