Homs: “El món econòmic s’adapta als canvis”

Homs ha celebrat el posicionament de l'ambaixador dels EUA.

Homs ha celebrat el posicionament de l’ambaixador dels EUA.

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha celebrat el posicionament de l’ambaixador dels EUA, que ha considerat que si Catalunya s’independitza les empreses dels EUA “s’hi hauran d’adaptar”. Homs s’ha mostrat prudent al principi, però després de dir que no hi volia entrar ha acabat exposant que les declaracions de James Costos constaten que “el món de l’empresa s’adapta als canvis” i contraposen el principi que “l’economia és adaptativa” a la mentalitat de Rajoy.

Segons el conseller, les declaracions de l’ambaixador nord-americà tenen una segona lectura positiva, i és que desfan la visió de Catalunya que ven el govern espanyol i “els propagandistes” sobre Catalunya. “El govern espanyol ens presenta com si hi hagués un gran conflicte, i en canvi, les inversions estrangeres pugen”, ha dit el conseller de Presidència.

“No sé per què tenen tant d’interès que el monarca no faci res de res”

El portaveu del govern també s’ha referit a les últimes declaracions de María Dolores de Cospedal. La secretària general del PP va rebutjar una reforma constitucional – que alguns mitjans havien publicat que podia venir emparada per Felip VI- i Homs li ha respost: “Em crida l’atenció aquest delit del govern del PP que sobretot sobretot el monarca no faci res de res”. “Em crea un punt de suspicàcia”, ha dit també el portaveu, que ha aprofitat per recordar que precisament la funció del rei és “d’arbitratge”.

Homs ha criticat que els polítics del PP actuïn cada cop que senten algú que proposa algun moviment sobre la relació de Catalunya-Espanya, i els ha qualificat d'”hiperpreventius” i d’estar instal·lats en “el marc de la inamovibilitat”.

“El govern no farà populisme amb el nombre d’aforats”

Pel que fa a la decisió de Rafel Ribó, el síndic de greuges, de renunciar a la seva condició d’aforat, el portaveu del govern s’ha limitat a recordar que Ribó fa molts anys que té el càrrec i que la decisió no la percebia com una cosa prevista.

Homs ha defensat el codi de bones pràctiques que ha aprovat el govern català, perquè “són mesures que no són efectistes, però funcionen” i després de demanar “un debat serè” sobre els aforaments, ha puntualitzat que, per a ell, no és tot tan clar. “Jo no tinc la certesa que ser aforat sigui un autèntic privilegi”, ha dit tot i reconèixer que cal un exercici més gran de transparència.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s