Terricabras: “És una satisfacció, un orgull i una responsabilitat enorme”

El candidat a les europees per ERC, Josep-Maria Terricabras.

El candidat a les europees per ERC, Josep-Maria Terricabras.

“Emocionat”, “aclaparat” i alhora conscient que els resultats d’ERC aquest 25-M comporten una “responsabilitat enorme”. Així ha comparegut el candidat d’Esquerra a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, acompanyat per Ernest Maragall, Oriol Junqueras i Marta Rovira.

ERC, que mai havia passat de ser la quarta força en unes europees, ha guanyat les eleccions a Catalunya i ha obtingut els seus millors resultats des de la República.

Terricabras ha qualificat d’“absolutament extraordinari” el 23,6% dels vots assolits i ha donat les gràcies als votants per una “gran victòria”. “Estem molt orgullosos de tots vosaltres”, ha proclamat davant d’un auditori feliç.

Interromput diverses vegades amb crits d'”independència!, independència!”, el candidat d’ERC s’ha esforçat per mantenir la calma i després de confessar-se (“Personalment estic una mica emocionat”, “Mai m’hauria imaginat uns resultats així”) ha subratllat que volia mantenir el discurs de tota la campanya i optar per la reflexió en lloc de l’eufòria.

“Ens aclapara la responsabilitat”, ha reiterat Terricabras, que ha refermat el seu compromís de servei a les persones: “Hem de guanyar moltes causes que semblen perdudes i no ho són. Perquè les necessitats de la gent mai poden ser causes perdudes, són les nostres.”

Després de més que doblar resultats a les Illes Balears, el futur eurodiputat s’ha compromès a fer feina “per a tots els Països Catalans”.

El candidat d’ERC -un independent, com en les del 2009 ho era l’actual líder del partit, Oriol Junqueras- s’ha felicitat també per la participació a Catalunya per superar la mitjana espanyola i també l’europea (de 4 punts). Amb la mirada posada al 9-N, ha dit que la participació era “bastant bona” però no suficient. “El 9-N volem passar del 50%.”

La vigília del 9-N

El president del partit, Oriol Junqueras, ha parlat directament d’aquest 25-M com la vigília del 9-N. “Avui, vigília del 9-N, estem una mica més esperançats del que estàvem i també sentim el pes de la responsabilitat”, ha dit. Junqueras ha repetit l’expressió fins que, en un moment, ha patit un “lapsus lingue” i, oblidant la paraula “vigília” ha arribat a dir: “Avui, 9-N”.

El líder d’ERC ha reiterat en el seu discurs que assumeixen el resultat amb la mateixa responsabilitat que ho van fer en els comicis al Parlament i que posaran aquest resultat “al servei de l’estabilitat institucional” per tal que la consulta surti bé.

Junqueras ha afirmat que “les nits felices passen molt de pressa”, però ha conclòs que aquesta és una “vigília particular que durarà uns quants mesos”.

En aquest sentit, s’ha adreçat als ciutadans que no els han votat, i també fins i tot als que no han votat per una força a favor de la consulta, per dir-los que entén les seves “pors”, que els considera dels seus i que els volen tenir del seu costat. “El que ens juguem és tant que gairebé és tot”, ha conclòs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s