Twitter esclata contra la iniciativa de regular les xarxes del govern Rajoy

Alguns dels tuits referents a la voluntat d'Interior de regular les xarxes socials.

Alguns dels tuits referents a la voluntat d’Interior de regular les xarxes socials.

Ha estat sentir el ministre de l‘Interior dir que caldria regular les xarxes socials i Twitter s’ha encès per mostrar el seu rebuig a la iniciativa. Fernández Díaz ha insistit en la necessitat de fer-ho recordant que arran de l’assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó a les xarxes s’hi havien escrit “missatges injuriosos”, i ha deixat clar que el govern espanyol els pensava perseguir. Però, anant més enllà, ha arribat a la conclusió que el millor seria “curar-se en salut” i avançar-se amb noves eines per controlar aquest tipus de comentaris.

Des del Congrés, Llamazares ha denunciat ràpidament el que ha considerat una “caça de bruixes”. Mentrestant, Twitter, la xarxa social assenyalada per Fernández Díaz com a sospitosa d'”apologia del delicte i incitació a l’odi”, s’ha donat per al·ludida.

Des de diversos perfils de Twitter s’ha criticat la pressa del govern Rajoy per regular les xarxes socials en lloc d’abordar temes que, segons ells, són més importants i actualment no són una prioritat:

Altres usuaris han aprofitat per criticar que hi ha diferències segons a qui s’insulta. I ha posat com a exemple els catalans:

Un tuitaire ha recordat un tuit anterior de Rajoy on defensava la llibertat d’expressió de forma vehement i afirmava que a Espanya aquest dret estava garantit. No ha estat l’única piulada que ha incidit sobre aquest punt:

Els tuitaires, la iniciativa de controlar el que s’escriu en aquesta xarxa social l’han comparat amb intentar vigilar el que es diu a la barra d’un bar o al que es guixa a les portes dels lavabos públics, és a dir, un impossible:

Amb més o menys humor han usat directament la paraula “censura”:

La ironia també l’han usat per mostrar el que per a ells és la causa real de l’intent de regulació:

Des del perfil “Derecho en Red”, que es dedica a parlar sobre dret i noves tecnologies, han exposat que la iniciativa no tenia raó de ser perquè les xarxes ja estan subjectes a la llei:

Finalment han demanat deixar Twitter i centrar l’atenció en la investigació policial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s