El dol per Tito Vilanova s’estén arreu a través de les xarxes socials

L'etiqueta #TitoEtern s'ha estès arreu. (Foto: TrendsMap)

L’etiqueta #TitoEtern s’ha estès arreu. (Foto: TrendsMap)

La mort de l’exentrenador del Barça, Tito Vilanova, als 45 anys a causa d’un càncer, ha traspassat fronteres i ha colpit seguidors culers i persones anònimes més enllà del món de l’esport. Els missatges de condol han arribat d’arreu, des d’Austràlia fins a Amèrica, passant per Àsia, donant la volta al món, i mostrant l’impacte de la trista notícia.

El fort ressò s’ha fet notar a través de diverses etiquetes, com #TitoVilanova, #RIPTito o #hastasiempreTito. Però la que més s’ha usat internacionalment ha estat #RIPTitoVilanova, amb la qual els usuaris han enviat més de 40.000 tuits a l’hora durant les estones de més activitat. També #TitoEtern ha pres rellevància aquest dissabte al matí, després que el club ha fet servir aquesta etiqueta en els actes de condol i record per a l’extècnic blaugrana.

Algunes de les piulades enviades en record de la figura de Tito Vilanova han arribat de ben a prop, com la de l‘investigador Manel Esteller, professor de l’ICREA, i cap del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer (PEBC) a la UB, que li ha promès que persistirà des de la ciència la lluita contra el càncer:

D’altres, però, s’han enviat des de llocs tan allunyats com Indonèsia on, des d’un perfil de culers que aplega 27.000 seguidors, s’ha acompanyat el missatge “Tito per sempre” amb la següent imatge:

També des de l’Amèrica del Sud, concretament des de Veneçuela, una seguidora ha lamentat la seva pèrdua així:

 

O, des de Mèxic, un tuitaire ha recordat que també Abidal va plantar cara al càncer durant la seva etapa com a blaugrana.

Les condolences i missatges en record de Tito Vilanova han donat la volta al món com temps enrere ho van fer els seus èxits esportius, tant com a mà dreta de Guardiola, com més tard com a primer entrenador. D’aquesta manera, han tornat a Catalunya, on des de l’Escala, on els pares del de Bellcaire tenen una botiga de vins, s’ha mostrat els rams de flors que els veïns d’aquesta població han dipositat a la porta de l’establiment per acompanyar la família en el seu dol.

 

I així, amb flors, fotografies, o amb una il·lustració tendra, els tuitaires han volgut acompanyar Tito Vilanova fins al cel.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s