10 apps infantils per a un Sant Jordi lector i educatiu

Els pares diuen que, quan els nens les tenen a les mans, desapareixen, que són tan addictives que els fan por. Són les tauletes i els mòbils intel·ligents, i el cert és que fins i tot els més menuts les saben fer anar amb facilitat abans i tot de començar a llegir i escriure. Per això, la setmana de Sant Jordi, la del llibre i la rosa, pot ser també un bon moment per descobrir aplicacions pensades per encomanar el gust per la lectura als petits.

Les que us presentem a continuació, per a nens d’entre 0 i 14 anys, tenen una cura especial del seu sentit pedagògic. A més, en estar disponibles en diversos idiomes, també poden ser útils per a l’aprenentatge d’una llengua estrangera.

1 – Tembo

Aquest elefantet curiós vol descobrir el món i els seus habitants. Basades en contes d’Intermon Oxfam, les diverses apps compten amb la supervisió de l‘ONCE per facilitar la lectura i respectar la inclusió educativa. També atenen a la teoria de les intel·ligències múltiples. En el seu web hi podreu trobar recursos per a pares i pedagogs. Per a iPhone, iPod touch i Ipad. (A partir de 3 anys).

Tembo
2 – A la granja

Amb un disseny ben gustós, inspirat en el collage i el patchwork, l’app conté música i sons reals per aprendre a formar paraules. Té fins a 5 modes de lectura segons l’edat del nen. Per a iPad. (De 0 a 5 anys).

A la granja

 

 

 

 

 

 

 

 

3 –La bella dorment

Una versió del conte clàssic situada en un teatre de titelles. Els nens poden posar la seva cara als protagonistes i deixar volar la imaginació per crear noves obres. També poden afegir dos narradors més amb la seva veu. Per a iPhone, iPod touch i iPad. (A partir de 3 anys).

La bella dorment

 

 

 

 

 

 

 

4 – De gran seré

Els nens són els màxims protagonistes d’aquesta app pensada per adquirir vocabulari. Ells han fet les il·lustracions, locucions i música. Amb el segell d’Imaginàrium. Per a iPad. (De 0 a 5 anys).

De gran seré

 

 

 

 

 

 

 

 

5 – El que més m’agrada del món

Llegir, aprendre, jugar i compartir. Són els objectius d’aquesta app que vol educar en la diferència a través de personatges d’arreu del món. Per a iPad. (de 0 a 6 anys).

El que més m'agrada del món

 

 

 

 

 

 

 

 

6 – La iaia es perd

Com explicar l’Alzheimer als nens?. És el que fa amb una sensibilitat exquisida el primer títol de la col·lecció de contes “La petita fada”. Per a iPad i, en format ebook, Kindle. (De 5 a 9 anys).

La iaia es perd

 

 

 

 

 

 

 

 

7- ABCKit

Basada en el mètode Montessori, que consisteix a relacionar el fonema amb cada lletra, l’app ajuda els nens a aprendre a escriure tot jugant. Els nens poden assajar el traç i aprendre l’abecedari amb animals o aliments. Premiada amb un Laus d’Or a la millor app en la categoria de mòbils i tablets el 2012. (Entre 2 i 4 anys)

8 – DIC-DIC

Un joc atractiu per lletrejar força semblant a l’anterior conceptualment, ja que també reforça el vincle so-grafia, però per a nens d’edats més avançades. Té un rànquing amb els millors resultats i un joc extra pels bons jugadors que ja han superat un nombre determinat de punts. (De 3 a 8 anys).

Vídeo promocional DIC-DIC from estudi kalimba on Vimeo.

9 – Por cuatro esquinitas de nada

Aprendre a trencar motlles i combatre el rebuig o l’exclusió social tot jugant amb el quadradet i els seus amics cercles. Basada en un llibre de Jerôme Ruillier i premiada amb el Bologna Ragazzi Digital Award el 2013, transmet valors com l’amistat, el companyerisme o la igualtat. És l’única de la selecció que no té versió en català, però la seva qualitat ens ha convençut. Per a Android, iPad, IPhone i iPod touch i Kindle fire. (A partir de 3 anys).

 

10- Nice Tales

En aplicació no hi ha un conté, sinó una pila; més de cent. L’aplicació és gratuïta, però després cal pagar per descarregar-se cada història. Entre l’oferta hi podreu trobar, com no podia ser d’altra manera per tancar aquesta llista, “La llegenda de Sant Jordi”, que aquests dies és la més venuda. Per a iPad. (De 0 a 14 anys)

Nice Tales

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s