Homs afirma que Madrid es mira el debat “com un duel d’Hidalgos”

El portaveu Homs ha garantit que la consulta es farà.

El portaveu Homs ha garantit que la consulta es farà.

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha criticat la visió que tenen a Madrid del debat sobre la consulta al Congrés d’aquest 8 d’abril a Madrid i ha afirmat que s’ho miren “com un duel d’Hidalgos i camarades, com un duel de l’Edat Mitjana”. En la roda de premsa per informar sobre el consell de govern, Homs ha carregat contra “la política de despatxos i de llotges” que, a parer seu, domina a Madrid i l’ha assenyalat com la culpable que els polítics espanyols no entenguin que la petició que presentaran els tres diputats catalans sorgeix de la demanda popular de poder votar.

Homs, més seriós que altres dies en parlar de la consulta, ha afirmat que la intervenció de Turull, Rovira i Herrera per defensar el traspàs de la competència per fer el referèndum hauria de servir perquè veiessin que el procés no obeeix a una dèria particular d’una persona -en referència a Artur Mas-, sinó a una petició real de democràcia. “Veuran que al davant no hi tenen una persona, sinó la voluntat d’un poble”, ha dit Homs, que ha indicat que dubta que els diputats espanyols entenguin la demanda.

“Els deu xocar. Per això acaben amb visions ridícules de presentar això com un duel de l’Edat Mitjana, d’Hidalgos i camarades. Però al segle XXI això ja no funciona així. S’ha instal·lat en la nostra societat la democràcia”, han estat les paraules d’Homs.

“Votar es votarà, que ningú no ho dubti”

El portaveu Homs s’ha refermat que la consulta es farà i, en la mateixa línia de Turull, ha demanat “centrar-se en el dia d’avui, que és prou important”, en ser preguntat sobre possibles escenaris de futur davant del previsible “no” del Congrés. “Votar es votarà, que ningú no ho dubti”, ha assegurat, tot advertint a Madrid que “ens agradaria que fos amb la seva col·laboració”.

La gran contradicció

Les preguntes insistents sobre la tercera via, ja fossin sobre les possibilitats d’un diàleg amb Madrid o d’un nou finançament per a Catalunya, han topat amb una única resposta: “Nosaltres plantegem votar.”

Homs ha recordat que a dia d’avui no tenen cap proposta sobre la taula de Rajoy i que fins ara el govern espanyol només ha mantingut la predisposició al diàleg com “una actitud estètica”. “Dialogar, sobre què?”, ha demanat emfàticament als periodistes que li han preguntat. “Catalunya sempre ha fet propostes, històricament ha estat així. I ara el que proposem és votar”, ha dit per tancar la qüestió.

De fet, el portaveu no ha perdut l’ocasió de recordar que des de Madrid els han acusat de voler imposar la seva voluntat pel fet de plantejar la consulta. “Algú es pot prendre com una imposició que es demani poder votar? Em sembla la gran contradicció”, ha sentenciat.

El portaveu del govern ha comparegut de forma excepcional abans que acabés la reunió perquè té previst desplaçar-se a Madrid per seguir el debat al Congrés dels Diputats i ha assegurat: “Ens sentim molt ben representats pels diputats catalans que aniran al Congrés.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s