Homs: “El desenllaç sobre la consulta, del 27 al 31 de desembre”

Francesc Homs

Francesc Homs

“El desenllaç, a finals de mes”. El pronòstic correspon al portaveu del govern i conseller de la Pesidència, Francesc Homs, que aquest dimarts, en roda de premsa després del Consell Executiu, ha insistit que l’acord sobre la consulta esgotarà els terminis i que, per tant, es presentarà a finals de mes.

“Jo em reservaria del 27 al 31 de desembre”, ha dit Homs als periodistes que li han preguntat quan podran parlar amb al govern sobre la qüestió. Amb aquesta afirmació, Homs ha desmentit “categòricament” la informació publicada per “La Razón” que diu que el president Mas té previst anunciar la data i la pregunta de la consulta en una entrevista a TV3 que es faria el dilluns 16 de desembre.

Sense acord, un ridícul espantós

Homs ha negat que l’acord pugui avançar-se en el temps però, alhora, també ha dit que no té en compte que no s’assoleixi un acord sobre la consulta. Homs ho ha argumentat amb una suma de correlacions: “Un no-acord vol dir que no hi ha pregunta, i sense pregunta no hi ha consulta, i sense consulta no hi ha procés. Si fos així, hauríem fet un ridícul espantós, monumental”.

El portaveu ha assenyalat que pensa que, com que tothom és conscient de la transcendència del moment, estaran a l’altura de les circumstàncies.

Cap malestar dins dels Mossos pel procés

Alhora, també ha negat que hi hagi cap tipus de malestar entre els agents dels Mossos pel procés sobiranista, com ha publicat un altre diari de Madrid, “El Mundo”. Segons ha revelat Homs, el mateix ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha parlat per telèfon amb el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, per desmentir-li que el seu ministeri estigui plantejant-se oferir a eventuals agents descontents passar-se al cos de la policia espanyola.

Pel que fa a l’informe que el govern del PP els ha fet arribar sobre la proposta per reformar les administracions públiques, el conseller de la Presidència ha denunciat que amaga una reforma encoberta de la Constitució sota el pretext d’eliminar duplicitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s