La “Marea verda”… estelada?

La "marea verda" inunda els carrers de Palma.

La “marea verda” inunda els carrers de Palma.

El vicepresident del govern balear, Antonio Gómez, ha assegurat que la marxa contra el trilingüisme s’ha instigat des de Catalunya. En declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio”, Gómez ha dit que “clarament” ERC i altres forces polítiques catalanes -a més del grup Més i del PSOE- han donat suport a la vaga a les escoles de les Balears i que a la manifestació de Palma va veure “símbols” que no tenien cap relació amb l’educació i no eren de la comunitat autònoma, com ara estelades.

Gómez ha negat una crisi interna al PP a causa de la vaga i ha dit que feia una “lectura política” de la manifestació que va omplir els carrers de Palma però no pas en el sentit que la massa social els està girant l’esquena, sinó que s’està usant el conflicte contra el govern balear.

Manifestacions més multitudinàries

El conseller de Presidència ha afirmat que ell ha vist a les Illes manifestacions encara més multitudinàries que la de diumenge, com per exemple la de l’11-M. Això, l’endemà de subratllar a IB3 Ràdio que les 100.000 persones que es van manifestar contra el TIL (decret de llei del tractament Integrat de les llengües) “no representen el sentir popular sinó una opció molt personal” i de considerar que només va sortir al carrer el 7% de la població, mentre que el PP va rebre més del 18% de suports a les urnes.

Gómez ha conclòs que “el decret del trilingüisme ha sortit de les urnes” i que allà “és on existeix la manifestació popular i d’on surt el mandat per a una determinada acció política”.

Decidit a mantenir la llei

Pel que fa a les negociacions, Antonio Gómez -que en tot moment s’ha expressat en castellà i que ha respost amb un “Buenos días” al “Bon dia” de la salutació inicial- s’ha mostrat decidit a mantenir la llei del trilingüisme a les aules tot i l’èxit de les manifestacions contràries del 29-S a les Illes.

Tot i això, ha assegurat que el seu govern tornarà a seure aquesta tarda a negociar amb els sindicats “amb l’actitud de sempre, col·laboradora”, i amb voluntat d’acostar posicions. Gómez ha dit que ho faran “amb interès” i “propostes clares”. El vicepresident ha recordat, com a mostra d’aquesta actitud oberta, que ells ja han aixecat les mesures cautelars contra els mestres de Maó i que han proposat que a 1r d’ESO es pugui aplicar o no el trilingüisme a criteri dels docents.

Segons ha dit, per a ell “el més preocupant de la vaga és que els nens no van a l’escola”.

Aquesta és ja la tercera setmana de vaga a les escoles de les Illes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s