Homs, a Margallo: “A París més val sol que mal acompanyat”

Francesc Homs, conseller de presidència.

Francesc Homs, conseller de presidència.

Refrany per refrany. El govern català ha contestat el ministre Margallo, que dilluns va valorar el viatge de Mas a París afirmant que “anar sol no acostuma a donar resultats”, després que la reunió entre el president i el ministre de Defensa francès finalment va quedar ajornada per problemes d’agenda.

El conseller de Presidència, Francesc Homs, s’ha valgut de la ironia per respondre el titular de la cartera d’Exteriors, i ha assegurat que ell estava molt d’acord amb aquest refrany, però que en volia recordar un altre: “Si ens posen refranyers, jo també sé aquell de ‘val més sol que mal acompanyat'”, ha dit en roda de premsa després del Consell de Govern on s’ha presentat el Pla Estratègic de Turisme per als pròxims 3 anys.

Homs, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha considerat que entre aquestes dues dites “cal trobar un punt d’equilibri en cada moment” perquè, a vegades, és millor viatjar sol “que amb males companyies”.

A Montoro: “Com a mínim que no faci brometa”

No ha estat l’única resposta a un ministre espanyol. Homs també s’ha referit a les declaracions del ministre Montoro sobre el dèficit, en què va assegurar que “mai” permetrà que Catalunya arribi a tenir un 2% de sostre de dèficit, “ni parlar-ne”. Homs s’ha limitat a demanar “seriositat” amb aquest tipus de declaracions i que “com a mínim no s’hi faci brometa”, ja que -segons ha dit- sentint el seu to això dilluns no quedava gaire clar.

Atur: “Volem ser prudents, però positivament prudents”

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha volgut valorar la dada d’atur del maig que dóna un descens de quasi 15.000 persones a Catalunya, un 2,3% respecte al mes anterior. “Volem ser prudents, però positivament prudents i realistament prudents”, ha dit.

Puig ha reconegut que hi ha 11.000 parats més que al mes de maig del 2012, però que el ritme tendeix a una certa estabilització. “El mes de maig sempre és positiu, però aquest és el segon millor mes de maig dels darrers 12 anys i, per tant, encara que l’estacionalitat l’hem d’integrar, també s’observa una disminució, no només en serveis, sinó en indústria i fins i tot en construcció, que ens fa ser moderadament optimistes.”.

El conseller d’Interior ha subratllat que la dada catalana és millor que l’espanyola, on només baixa un 1,98% i que també és positiu que l’atur entre el col·lectiu de menors de 25 anys ja sigui menor ara respecte de l’any passat.

Segons les dades que ha donat Puig, el pitjor de la crisi es va registrat entre el 2008-2010, tot i que després de la treva que va suposar el 2011 pel que fa a l’increment de l’atur, el 2012 va tornar a pujar amb força.

Felip Puig ha valorat també la idea que ha pres força els últims dies d’impulsar els minijobs tot afirmant que si això es tradueix a mantenir la jornada laboral completa amb salaris de precarietat “no és el nostre model” i, per tant, “intentarem oposar-nos-hi”.

En canvi, ha dit que sí que estarien d’acord amb “els minjobs ben entesos”, és a dir, si s’entén minijob com l’adaptació d’un contracte a temps parcial, de 3-4 hores, que permeti desgravacions i altres facilitats de contractació a les empreses.

Tot i això, després de reiterat que no veuen “oportuna” la idea del contracte únic, per “massa rígida”, però que tenint en compte que hi ha uns 42 models de contracte, sí que seria desitjable una certa simplificació i anar cap a les 5-6 modalitats de contracte, sense tantes excepcions.

Article publicat al 324.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s