“Volem que ens deixin tenir cura de la nostra rosa”

Mas, en el missatge institucional per la diada de Sant Jordi.

Mas, en el missatge institucional per la diada de Sant Jordi.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat el dret dels catalans a decidir sobre el seu país i alhora ha subratllat l’alegria dels ciutadans de Catalunya en la diada de Sant Jordi en un missatge institucional en què ha animat tothom a sortir al carrer, a passejar i a posar la senyera al balcó per celebrar la festa de la rosa i el llibre.

La rosa i les espines

Mas ha defensat el dret a decidir tot afirmant: “Volem que ens deixin tenir cura de la nostra rosa, sense més tuteles que les que nosaltres escollim.” Ho ha dit a la galeria gòtica del palau de la Generalitat, on ha pronunciat un discurs carregat de metàfores en què ha reconegut les circumstàncies difícils que viu el país.

Mas ha fet un símil entre un dels símbols de Sant Jordi, la rosa, i Catalunya, i ha dit que “la rosa té espines, però sobretot té la flor” i que malgrat la crisi el país té grans actius i un enorme potencial i que això convida a l’optimisme. En aquest sentit, el president ha indicat que l’actiu més gran del país són els seus ciutadans, els catalans i catalanes, però ha reconegut que ara mateix Catalunya és un país mancat de recursos i per això ha engegat el procés pel dret a decidir.

En els 70 anys de la seva publicació, el president Mas també ha volgut fer esment del llibre d’Antoine de Saint-Exupéry “El Petit Príncep”. Mas, que va estudiar al Liceu Francès, ha indicat que per a ell era un llibre molt estimat, i n’ha volgut recordar una frase per convidar els catalans a dedicar una mica de temps a les persones o coses més estimades en aquesta diada: “És el temps que has dedicat a la rosa el que fa que aquesta rosa sigui tan important per a tu.”

Petició d’unitat

El president ha recordat que Sant Jordi és una festa que no es pot viure sol, que convida a sortir al carrer per compartir-la amb la gent, i ha fet una petició als catalans a mirar “els compatriotes” que avui veurem pel carrer “com companys amb qui compartim temps difícils”.

“Són temps per viure amb una gran unitat”, ha dit amb to solemne, abans d’assegurar que “esquivarem millor les espines del present” i que “guarirem millor les esgarrinxades si anem plegats”.

Mas ha afirmat que el procés encetat és “just” perquè “es fa en benefici de tots”, dels ciutadans d’avui i de demà, i que compta amb el suport d’una àmplia majoria.

“Si ens ajudem a tenir cura els uns dels altres, de la nostra rosa en sortirà un jardí esplèndid”, ha conclòs. Seguint aquest fil, Mas ha fet una crida a la unitat quan ha dit que “no es pot viure al marge dels altres” i que “el carrer és més bonic quan és ple de gent”.

Artur Mas ha tancat el discurs fent una crida a tots els catalans i catalanes, “ara que us sentiu un poble lliure i actiu”, a expressar l’alegria per Sant Jordi que senten com a ciutadans de Catalunya i a encomanar aquest sentiment a les persones del voltant. Mas ha conclòs el discurs amb un “Visca Catalunya!”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s