“No trairem un compromís electoral per una promesa de nou finançament”

El portaveu del govern, Francesc Homs, en roda de premsa.

El portaveu del govern, Francesc Homs, en roda de premsa.

La prioritat del govern és “la consulta i el dret a decidir, no pas un nou model de finançament”. Així ho ha deixat clar el portaveu de l’executiu català, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell del govern. Preguntat pels periodistes sobre la proposta d’un nou finançament que Rajoy estaria preparant per aturar l’independentisme a Catalunya, Homs ha afirmat que “el que no farem és trair un compromís electoral sobre el dret a decidir per una promesa de nou finançament”.

Homs ha reiterat fins a tres vegades que el govern “és gat escaldat” sobre la qüestió de la negociació d’un finançament català i ha considerat que, pel que fa als últims acords de finançament, “el més calent és a l’aigüera i hi ha debats sobre els quals cal passar full”. El portaveu s’ha tornat a queixar sobre la situació econòmica que travessa Catalunya pel dèficit fiscal, que ha titllat d”inaguantable”, i ha afegit que tot i això “encara hem de sentir alguns comentaris sobre els nostres recursos”.

“El trimestre més complicat” per a la Generalitat

El govern és conscient que no tenen marge. “Ens espera el trimestre més complicat”, ha dit Homs, que ha indicat que serà “tot un trimestre sencer molt delicat”, però que l’executiu Mas manté que “al final se li pot veure una sortida”. Homs ha insistit que, en contra dels missatges apocalíptics que es llancen tot sovint, cal veure el que a vegades costa. “Hi ha sortida”, ha dit.

Pel que fa a la tresoreria, Homs ha considerat que la situació no és pas gaire diferent de la d’altres mesos: “Estem amb l’ai al cor, com cada mes”.

100 dies al govern

Per últim, Homs ha anunciat que amb motiu dels 100 dies al capdavant del govern, el president Mas compareixerà aquest dimecres 3 d’abril a les 12 hores.

El portaveu Francesc Homs ha fet aquestes consideracions sobre la situació política i econòmica de Catalunya després de la reunió de l’executiu en què la consellera Neus Munté ha presentat l’avantprojecte de la llei de protecció social per “blindar” l’estat de benestar, que ha definit com “una autèntica estructura d’estat”.

En la reunió del consell de govern d’aquest dimarts s’han pres d’altres acords, sobre la FP i les corrides de toros, entre d’altres qüestions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s