Els tuitaires pressionen perquè els diputats del PP admetin la ILP hipotecària

Una de les imatges que més circulen a Twitter amb la etiqueta #ILPoAlaCalle

Una de les imatges que més circulen a Twitter amb la etiqueta #ILPoAlaCalle

La indignació ciutadana davant la possibilitat que el PP rebutgi l’admissió a tràmit al Congrés de la ILP que ha aplegat prop d’un milió i mig de signatures a favor de la dació en pagament, d’una moratòria pels desnonaments i a favor del lloguer social està omplint Twitter de missatges de denúncia i protesta. Molts d’aquests missatges s’estan llançant amb l’etiqueta #ILPoAlaCalle i anuncien noves protestes i un augment de la pressió social si el Congrés no debat la Iniciativa Legislativa Popular per mirar de fer front al drama dels desnonaments i canviar la llei hipotecària.

Els tuitaires s’exclamen encara més perquè aquesta decisió coincidirà, previsiblement, amb l’aprovació de la ILP per forçar que les corrides de toros tornin a Catalunya, una iniciativa que ha aplegat un terç de les firmes de la primera i que consideren menys important i urgent.

Alguns dels tuits assenyalen que cada diputat que no voti a favor de la ILP hipotecària és “un criminal”, usant el mateix adjectiu que va fer servir la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Ada Colau durant la seva intervenció al Congrés sobre aquesta qüestió per referir-se a un representant de la banca. Així ho diuen, per exemple, aquestes dues piulades d’activistes que apleguen més de 3.000 i 5.000 seguidors respectivament:

Aquests missatges a través de Twitter segueixen la línia de la campanya d'”escrache” que la PAH va anunciar que duria a terme si es negava el debat de la ILP al Congrés. De fet, les crides que la mateixa Plataforma d’Afectats per la Hipoteca està fent a través del seu compte són alguns dels tuits que estan rebent més ressò i que estan contribuint a convertir l’etiqueta #ILPoAlaCalle en un dels temes del moment en aquesta xarxa social.

Però més enllà dels missatges al Twitter, els ciutadans també fan anar per la xarxa una llista amb el correu electrònic de tots els diputats del PP al Congrés per instar-los a escoltar la voluntat del poble. El document, elaborat pels impulsors de la proposició de llei per a la regulació de la dació en pagament, va acompanyat d’un model de carta per als diputats on s’insisteix que “avortar aquest procés parlamentari, que ha demostrat un suport ciutadà tan ampli, molt superior fins i tot al nombre de vots que tenen alguns partits amb representació en el Congrés, suposaria un greu insult a la democràcia, tan qüestionada en els últims temps”.

I amb el mateix objectiu, s’ha iniciat una campanya a través d’una plataforma, oiga.me, que en el moment de redactar-se aquesta notícia té 7702 missatges enviats i, per tant, es troba a menys de 3.000 firmes per assolir l’objectiu que s’han marcat a falta de 3 dies perquè es tanqui.

Article publicat al 324.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s