Colau anuncia una campanya d'”escrache” contra banquers i diputats que no facin possible la ILP

Imatge d'arxiu d'Ada Colau als estudis de Catalunya Ràdio

Imatge d’arxiu d’Ada Colau als estudis de Catalunya Ràdio

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha afirmat, després de la seva intervenció al Congrés, que si la ILP no tira endavant “augmentarem la pressió” i “assenyalarem públicament els responsables que no s’aprovin aquestes mesures”. Ada Colau ha explicat que aniran davant de la casa dels banquers i també dels diputats que s’oposin a la dació en pagament i el lloguer social i ho faran “sempre amb el caràcter pacífic de la PAH”. “Hi ha vides en joc, no ho diem per dir”, ha afegit Colau, que ha concretat així com pensen dur a terme la campanya d'”escrache” que va anunciar que farien.

La representant de la PAH ho ha dit després de reconèixer que no té gaires esperances sobre el que pugui fer el Congrés “perquè és l’últim que està reaccionant” i perquè el PP ni tan sols li ha assegurat que voti perquè s’accepti a tràmit la ILP, de manera que la iniciativa podria quedar encallada a les portes del Congrés abans i tot de començar a debatre’s.

Dubtes sobre la voluntat política

De fet, sobre la voluntat política dels grups per aprovar la ILP, Colau ha indicat que dimarts a la cambra baixa només Izquierda Unida, el Grup Mixt i el PSOE “en principi” li van dir que hi votarien a favor, mentre que PNB, CiU i el PP no van manifestar-li la seva intenció.

“És una política criminal”

Durant una entrevista al programa “El matí de Catalunya Ràdio”, Ada Colau ha reiterat que la legislació actual “és una política criminal que està condemnant a la misèria milions de persones que no són culpables de res” i ha tornat a assenyalar la banca com a responsable de la situació del país perquè “han ensorrat l’economia, hi ha 400.000 execucions hipotecàries i centenars de milers de desnonaments”.

En aquest sentit, sobre la seva polèmica intervenció al Congrés, Colau ha dit que “no vam dir res que no haguem dit en els últims 4 anys a tothom que ens ha volgut escoltar”. I ha explicat que les seves paraules en la Comissió d’Economia de la cambra baixa per defensar la reforma de la llei hipotecària van buscar interpel·lar els diputats “perquè facin un examen de consciència i pensin si volen continuar sent còmplices” d’una política que ha tornat a qualificar de “criminal”, tal com va fer al vespre al Congrés.

Sense els jutges crítics

Ada Colau també ha considerat “totalment incomprensible” que no s’hi hagi convidat ningú del sector del poder judicial quan han estat “dels pocs que han reaccionat davant l’alarma social i la mobilització social”. La portaveu de la PAH ho ha dit després que PP i PSOE es posessin d’acord per vetar la compareixença al Congrés dels jutges més crítics amb els desnonaments.

Per Colau, aquestes absències diuen poc” sobre la voluntat d’aquesta comissió d’abordar el problema “fins al final”.

Article  publicat al 324.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s