“La comptabilitat del PP és clara, única i transparent”

L'actual secretària general del PP, Maria Dolores De Cospedal en roda de premsa

L’actual secretària general del PP, Maria Dolores De Cospedal en roda de premsa

La secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha afirmat de forma contundent i reiterada que la comptabilitat del partit és “clara, única i transparent” i que els seus dirigents no reben ni han rebut mai cap altra retribució que la nòmina mensual que els és ingressada per via bancària, sotmesa a Hisenda i lligada a la Seguretat Social. “Votants i militants poden estar ben tranquils que el PP sempre ha omplert escrupolosament amb la legalitat vigent i que ho seguirem fent”, ha dit De Cospedal tan bon punt ha comparegut davant dels mitjans de comunicació en roda de premsa cap a dos quarts de dues.

La secretària general popular ha reiterat que el PP “som un partit compromès amb la transparència” i, anant més enllà, ha dit que de fet des del Partit Popular “estem fent l’exercici de transparència més gran fet mai per un partit”, fent referència a l’auditoria interna i externa a la qual han anunciat recentment que se sotmetran.

Pel que fa als suposats pagaments que ella mateixa hauria rebut després d’accedir a la cúpula del PP, De Cospedal ha dit que la seva retribució ha estat sempre sotmesa al control del tribunal de comptes i per això, ha conclòs, “no reconec més ingressos que no siguin els que he declarat” a aquest tribunal.

Hi veu una conxorxa contra el PP

Per De Cospedal, la informació publicada a “El País” sobre el pagament de sobresous en negre durant 20 anys a la cúpula del Partit Popular “només busca perjudicar el PP, els seus presidents i el president del govern espanyol”.

Per això, per la secretària general del partit, tot plegat es tracta d’una conxorxa contra el PP i els seus líders. I en aquest sentit, ha apuntat que “és força sorprenent” que tot això surti contra un govern que està fent esforços perquè el país recuperi la credibilitat davant dels mercats i surti de la crisi.

Anunci d’accions judicials

Després de dir que la informació publicada mostra que van contra ells, la secretària general del PP ha anunciat que el PP emprendrà accions judicials com a partit polític per “desmentir taxativament” les informacions publicades. A més, ha dit que també emprendran accions judicials a títol particular tots els polítics que han vist el seu nom implicat en la informació publicada a “El País” sobre els pagaments de la “caixa B” del PP.

La partida confirmada per Pío Escudero

Els periodistes que omplien la sala no han obtingut cap resposta de De Cospedal sobre els papers publicats per “El País” que no fos un nou desmentiment categòric de la seva veracitat. Només en un punt De Cospedal ha afluixat i ha admès que hi podria haver una dada certa: Ha estat en referir-se a la partida que el mateix president del Senat, Pío García-Escudero, ha reconegut que havia fet servir per pagar els danys que va patir casa seva després d’un atemptat terrorista. Segons García-Escudero, l’any 2000 va demanar 5 milions de pessetes per cobrir les despeses d’un atemptat d’ETA que a patir el 7 d’agost d’aquell any; uns diners que posteriorment va tornar. I en coherència amb aquest relat, les suposades fotocòpies del que serien els pagaments de la “caixa B” efectivament mostren partides en què Pío Escudero ingressa diners al PP amb diversos pagaments d’un milió.

De Cospedal ha dit que això no demostrava la veracitat de tot el document i que, en tot cas, es tractava d’“una pràctica habitual en moltes empreses“: que un treballador demani un avançament de diners en un moment de necessitat i després ho torni.

Segons De Cospedal, en tot cas la possible veracitat d’una dada “no vol dir que es validi el paper que s’ha publicat”, ha dit, abans de considerar que “els papers ho aguanten tot, la veritat i el que no és veritat, es poden tallar, enganxar i manipular”, ha afegit.

Sense donar la paraula a “El País”

La roda de premsa, que ha durat poc més de 35 minuts, ha conclòs sense que De Cospedal donés la paraula a “El País”.

Abans de la compareixença de De Cospedal, el Partit Popular ha fet públic un comunicat en què ha negat que hi hagi cap “comptabilitat oculta” al si del partit i on ha remarcat que “les retribucions a càrrecs i personal del partit s’han fet sempre d’acord amb la legalitat i complint les obligacions tributàries”. El comunicat del partit també “nega el pagament sistemàtic a persones concretes de retribucions diferents de les incloses en les nòmines mensuals”, i subratlla que aquestes retribucions sempre s’han fet “amb les retencions fiscals i a la Seguretat Social corresponents”.

Tot plegat, en resposta a la portada d’aquest dijous del diari “El País”, que publica la suposada comptabilitat paral·lela del PP entre el 1990 i el 2008, durant el mandat de José María Aznar, que reflecteix pagaments periòdics a alts dirigents del partit com ara Mariano Rajoy o l’actual secretària general, Dolores de Cospedal. Els documents interns, presumptament elaborats per l’extresorer Luis Bárcenas, també mostren un capítol d’ingressos que bàsicament serien donacions d’empresaris de la construcció.

Article publicat al 324.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s