El nou govern a Twitter

Logotip de Twitter

Logotip de Twitter

La composició del nou govern per afrontar la desena legislatura ha quedat fixada per Artur Mas en dotze conselleries.Podríem dir que per primera vegada tots els consellers del govern tenen un compte obert a Twitter, si bé només cinc són usuaris actius d’aquesta xarxa social i escriuen ells mateixos els tuits. Són el conseller d’Interior, Ramon Espadaler; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; la consellera de Benestar i Família, Neus Munté; la vicepresidenta Joana Ortega i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Tots ells piulen regularment i participen de la conversa interactuant amb altres usuaris, expressant les seves opinions polítiques o bé explicant les activitats que duen a terme, tot i que des de les passades eleccions del 25-N Joana Ortega i Ramon Espadaler no han tornat a escriure-hi.

Pel que fa al nou conseller de Presidència i Afers Exteriors, Homs hi té un compte amb el seu nom complet, Francesc Homs i Molist amb només dos tuits, i Felip Puig té un compte tancat, restringit als usuaris a qui ell permeti veure els seus tuits. La resta de comptes de consellers són @amascolell, @irenerigau, @boiruiz, @jmpelegri i @germagordo, però mai l’han estrenat i, de fet, tampoc hi han pujat una fotografia identificativa, de manera que per ara només serveixen perquè ningú més pugui fer-se amb aquest nom d’usuari.

Mentre que el nou Parlament és el més 2.0 de la història amb diferència, el nou govern també fa passos significatius. Si ens fixem en els consellers entrants i sortints, veiem que tres dels cinc consellers que s’estrenen són actius a Twitter i els altres dos tenen compte obert, mentre que entre els que ho deixen només eren actius Lluís Recoder, amb més de 16.400 seguidors, i Josep Lluís Cleries, amb més de 4.000. La diferència, però, és que ni Francesc Xavier Mena ni Pilar Fernández Bozal, que fins ara s’encarregaven de les carteres d’Empresa i Justícia, respectivament, no tenien cap compte obert.

I encara sobre els canvis en el govern, que la política interessa a Twitter ha tornat a quedar palès en aquesta ocasió. Ho han pogut comprovar especialment els consellers Santi Vila i Neus Munté, que s’estrenen en el càrrec, ja que els seus comptes han sumat centenars de seguidors al llarg del matí. Però també s’ha traslluït al “trending topic” de Barcelona, on s’han situat els noms de Neus Munté -com el més comentat-, Germà Gordó i Ocupació.

Mascarell, el més efectiu

Mirant amb mes deteniment els comptes dels cinc consellers més actius a Twitter, veiem que Ferran Mascarell és el més seguit de tots ells amb més d’11.000 seguidors. Això, tot i que només ha escrit 155 tuits -un mes que el compte Ramon Espadaler, que poc abans de ser nomenat comptava amb uns 1.000 seguidors. A més, Mascarell segueix comptades persones i tampoc és el conseller més veterà en aquesta xarxa social, ja que es va estrenar el 23 de setembre del 2010, aconsellat, com ell mateix va explicar, pel presentador del programa “Generació digital” a TV3 i Catalunya Radio, Jordi Sellas. El conseller de Cultura tampoc ha escrit res als 160 caràcters disponibles per a la biografia. Així, podríem dir que Mascarell és el conseller tuitaire mes efectiu, perquè és qui escrivint menys ha aconseguit una repercussió més gran, una prova més que per tenir una presència destacada a Twitter no cal piular gaire.

La vicepresidenta, Joana Ortega, compta amb 9.200 seguidors al seu compte, a través del qual explica les seves idees, interactua amb altres usuaris, difon la seva activitat i els articles que escriu i opina sobre l’actualitat. És la consellera que fa més temps que és a Twitter, ja que es va estrenar el 21 de gener del 2009, i en la seva biografia indica que és “vicepresidenta del govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals. Potser per això, Ortega no hi ha escrit res des del 23 de novembre, abans dels comicis.

En canvi, el conseller de Territori, Santi Vila, que fins ara mostra al seu perfil de Twitter que era l’alcalde de Figueres, no ha deixat d’usar Twitter en cap moment, ni tan sols per Nadal o Sant Esteve o després que s’ha convertit en un dels homes del dia, en entrar dins el nou govern de Mas. Gran repiulador, Vila ha difós els tuits de l’entrevista que ha concedit a “El matí de Catalunya Ràdio”. Al llarg del matí, el seu compte ha guanyat més de 300 seguidors, cosa que entre els membres del nou govern només ha superat la nova consellera de Benestar i Família, Neus Munté, amb 400 nous seguidors. Aquesta “Barcelonina i barcelonista”, que al seu perfil de Twitter també afirma “Si volem, podem”, ésamb diferència la consellera més activa a Twitter, amb 4.600 piulades.

Article publicat al 324.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s