“ERC estarà a l’alçada de la seva responsabilitat i del que el país necessita”

El president d'ERC, Oriol Junqueras

El president d’ERC, Oriol Junqueras

El candidat a la presidència de la Generalitat d’ERC, Oriol Junqueras, ha comparegut entrecrits d'”Oriol president, Catalunya independent” a la seu electoral de la formació a l’hotel Catalonia de Barcelona. Junqueras ha arrencat el seu discurs amb una llarga llista d’agraïments i ha subratllat que, més enllà de l’alegria “petita i momentània” del partit, cal ser conscients del “moment greu que viu el país” i de la difícil situació social i econòmica dels ciutadans.

Alegria i responsabilitat

El líder d’ERC ha defensat que posaran el seu “resultat al servei del país i de la consulta”després de valorar que una amplíssima majoria parlamentària li dóna suport després de les eleccions del 25-N.

“ERC estarà a l’alçada de la seva responsabilitat i del que el país necessita. Que ningú ho dubti. Buscarem les fórmules més adequades, no només amb les altres forces polítiques més votades, sinó en plural”, ha dit. Junqueras ha indicat que el moment que viu Catalunyaés “històric” i ha interpretat la pèrdua d’escons de CiU i la suma de 87 diputats a favor del dret a decidir com una crida dels votants a buscar “una alternativa econòmica i social que estem convençuts que està profundament i indestriablement lligada a aquest projecte d’independentista”.

Agraïments i alerta

Oriol Junqueras ha fet un agraïment a tots els que l’han votat, als companys de Sant Vicenç dels Horts, municipi del qual és alcalde i on ERC ha guanyat les eleccions, i a tres forces polítiques en particular. El líder d’ERC ha felicitat CiU per ser la força més votada i ha estès la felicitació a Iniciativa per Catalunya i el seu candidat, Joan Herrera pels seus resultats, subratllant el consens al voltant de la consulta que es va veure en el debat de política general de Catalunya, i a la CUP, perquè és una formació “independentista, sobiranista, que entra per primera vegada al Parlament”.

Contràriament al que ha valorat Alícia Sánchez-Camacho, que ha indicat que el suport independentista havia baixat aquest 25-N, Junqueras ha afirmat que els partits “que han sortit més reforçats són els que han parlat de forma més explícita d’independència, que hem estat nosaltres”.

Per això, s’ha pronunciat per la continuïtat del procés sobiranista, però ha alertat sobre“forces enormes intentaran impedir que fem realitat els nostres somnis”. El líder d’ERC ha demanat recordar que “ho hem experimentat al llarg de la història del nostre partit i del nostre país”.

Junqueras ha reiterat que “ERC no fallarà al país, no permetrà que s’abarateixin els nostres somnis” i ha finalitzat el seu parlament emprant la fórmula de la frase que el president Tarradellas va proclamar des del balcó de la Generalitat: Un “ciutadans de Catalunya” al qual ha trobat un nou final: “Amb vosaltres la victòria és segura”.

Article publicat al 324.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s