#ésMaó, contra la castellanització del topònim que impulsa el PP

Imatge de la campanya "Jo Maó".

Foto presa per Gerard Gómez davant l’ajuntament de Maó.

La xarxa sap que Maó #ésMaó. L’Ajuntament de Maó, governat pel PP, vol fer una consulta popular sobre el topònim de la ciutat que té per objectiu castellanitzar-li el nom i on la denominació actual no estarà entre les opcions a votar, però a través del Twitter s’ha engegat una campanya ciutadana per mirar d’aturar-ho.

L’etiqueta escollida per clamar contra el canvi de nom de la capital de Menorca no és altre que #ésMaó i ja és la més usada pels tuitaires a la xarxa catalana aquest dimecres, segons Twit.cat. La campanya ha arrencat arran d’un tuit  del cantant menorquí Cris Juanico demanant suport perquè l’etiqueta #ésMaó s’estengués pel Twitter.

Els usuaris de la xarxa han reaccionat ràpidament i han començat a emetre tuits plens d’aquesta etiqueta  per fer-la pujar ràpidament com una de les més usades, mentre que d’altres han començat a explicar que la proposta del PP és Mahó/Mahón, en contra de la Llei de Normalització i del criteri de la comunitat científica, i que l’opció Maó ni es contempla.

“La idea és recuperar sempre i en tot cas el ‘Mahó'”, segons ha deixat clar la nova alcaldessa, la popular Agueda Reynés, en unes declaracions que ha recollit “Última hora Menorca“.

Un referèndum estil ABC 

La consulta popular que es proposa fer en menys d’un any l’Ajuntament del PP, segons han recordat els tuitaires, és un referèndum estil ABC, en al·lusió a la pregunta que va llançar aquest mitjà després de l’anunci d’ETA en què només deixava considerar el pas com a insuficient.

Maó o “ladrillo”

La xarxa ha aprofitat per fer-hi broma també i diversos usuaris del Twitter han piulat que posats a castellanitzar, Maó es podria passa a anomenar “totxana” o “ladrillo”, tot alertant que el PP després podria continuar demanant el canvi de nom Vich, San Baudilio, Lérida o Gerona…

D’altres, s’han decantat per canvis més radicals, i han apuntat que, ja que no els deixen triar Maó, podrien passar a dir-se Nova York.

La qüestió és el més comentat a Twitter aquest dimecres i ha situat Cris Juanico com un dels més populars a Twitter a Catalunya després que la xarxa comencés a clamar contra el canvi del topònim més de 10 hores abans . A més, també s’ha colat entre les etiquetes més usades la que no du accents: #esmao.

Lluny de l’enrenou al seu voltant, Maó s’ha llevat tranquil aquest matí, tal com han volgut mostrar alguns tuitaires que han deixat clar que, malgrat tot, Maó #ésMaó.

Article publicat al 324.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s