Els Amics de les Arts, Raimon i Maria del Mar Bonet, flamenc i folklore espanyol

Captura del web d'Amazon, apartat folklore espanyol

Captura del web d’Amazon, apartat folklore espanyol

Amazon ha desembarcat a Espanya amb un extens catàleg que compta, entre d’altres coses, amb 450.000 CDs i 130.000 DVDs i Blu.Ray. Els usuaris que busquin música poden triar i remenar dins d’una gran oferta d’estils, grups i autors. Així, es trobaran que a l’hora de classificar-los, el web d’Amazon.es ha col·locat Els Amics de les Arts, Raimon i Maria del Mar Bonet dins l’apartat de flamenc i folklore espanyol. D’aquesta manera, entre els àlbums de flamenc i folklore espanyol més venuts, Raimon ha passat a ocupar el vuitè lloc, després d'”El Duo Dinámico i de Manolo Escobar, amb “Las mejores sevillanas”.

“Tenim més de dos milions i mig de llibres en diversos idiomes, incloent-hi el castellà, però també el basc, el gallec, el català i l’anglès. I tenim una part de la botiga per a cada un. I entre el que s’hi pot trobar hi ha llibres que són particularment difícils de trobar. Llibres que no es poden trobar en altres canals.”

El vicepresident europeu d’Amazon, Greg Greeley, presentava ahir d’aquesta manera el web d’Amazon.es que es va estrenar a l’estat espanyol un dia abans del previst i amb un apartat de llibres en català, fins a 50.770 referències.

Però a banda dels llibres, la major botiga de venda en línia del món també ofereix milers d’àlbums de música, on s’hi poden trobar cantants i grups en català.

A l’hora de classificar-los, però, Amazon no ha creat una secció específica, sinó que els ha inclòs dins de les 30 categories creades, entre les quals hi ha “Cançó francesa, cantautor i música folk”, “Música llatina” i “Schlager i folk alemany”.

Al costat de Camela i Pitingo

D’aquesta manera, l’usuari que busqui música de Raimon o Els Amics de les Arts els trobarà dins de l’apartat de “Flamenc i folklore espanyol“. La seva música es pot trobar al costat de Camela, Pitingo o Los Kamikaces Enamorados. Pel que fa a Maria del Mar Bonet, alguns dels seus discos, com “Anells d’aigua”, “Gavines i dragons”, o “Ben a prop”, es poden trobar dins el mateix apartat que el disc “Ferpectamente” de “Los enemigos” o dels treballs de los “Violadores del verso”.

En canvi, si ens fixem en Els Manel o Lluís Llach, la seva música ha estat inclosa dins de l’apartat “Cantautor i música folk”.

Raimon, El Duo Dinámico i Manolo Escobar

Aquest mateix sistema de classificació ha fet que a Amazon.es, dins la llista dels venuts de “Flamenc i folklore espanyol”, l’àlbum de Raimon “Recitals al Palau”, sigui el 8è més venut, i “Nova integral ed.2000” ocupin la vuitena i novena posició respectivament, per darrere d’El Duo Dinámico, en setena, de “Las mejores sevillanas” de Manolo Escobar, en sisena, o Lolita Sevilla, actualment el cinquè disc més venut d’una llista que encapçala Paco de Lucía.

Bisbal, Shakira i Segio Dalma, cantautors i música folk

La classificació de la música d’aquests autors i grups no és l’única que sobta. David Bisbal i el seu nou àlbum, “Sin mirar atrás”, Shakira Sergio Dalma figuren dins de la secció“Cantautors i música folk”.

Article publicat al 324.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s